Zaterdag 9 maart was T(ransfer)-Day en werd de site Schaarbeek noodgedwongen verlaten. Het materieel van het TSP wordt nu geconcentreerd te Saint-Ghislain. 

Een lange dag startte al voor zonsopkomst. Een lange sliert voertuigen zette zijn weg in via Halle, Braine-le-Comte en Mons. Met vijf uur vertraging - omwille van diverse werken - werd Saint-Ghislain bereikt. Hier werden de voertuigen verdeeld over de twee sites - de werkplaats dieseltractie en de wagenwerkplaats. 

Daar was de reis niet afgelopen: om plaats te winnen werd - in volle duisternis - de 4006 naar Ciney en Spontin overgebracht.

Tijdens de volgende weken wordt de definitieve plaatsing van het materieel doorgevoerd en wordt gestart met de uitbouw van een volwaardig museum te Saint-Ghislain. Hiervoor zoeken we nog tal van vrijwilligers om dit mogelijk te maken, maar hierop komen we later nog terug.

 

© PFT-TSP Reproductie verboden zonder het akkoord van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© PFT-TSP Reproduction interdite sans accord de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TSP   2019.03.09   St Ghislain transf J CASIER (22)

TSP   2019.03.09   St Ghislain transf J CASIER (28)

TSP   2019.03.09   St Ghislain transf J CASIER (39)

TSP   2019.03.09   St Ghislain transf J CASIER (49)

TSP   2019.03.09   St Ghislain transf J CASIER (52)

 

Ga naar boven