11 januari 2020 - Een spoorwegmuseum is meer dan treinen.

In afwachting tot een definitieve opstelling na vervanging van het dak, wordt in de tussentijd naarstig gewerkt aan het sorteren en het restaureren van de vele onderdelen die gedurende al de jaren verzameld werden en in de CHW gestockeerd werden. Op elke werkdag worden nieuwe, interessante onderdelen teruggevonden en geïnventariseerd. Ook worden deze onderdelen dadelijk gerestaureerd of opgefrist.

Dit gaat van de verschillende perronkarren (al dan niet gemotoriseerd) over de verschillende werktuigen voor het onderhoud van het spoor, maar ook over talrijke onderdelen van het rollend materieel.

Het is de bedoeling dat al deze onderdelen vanaf juli in verschillende secties van het toekomstige museum voorgesteld worden.

De onderstaande foto’s geven een (onvolledig) beeld van deze verzameling. Wie geïnteresseerd is kan elke dinsdag en donderdag (tussen 10.00 en 15.00) even binnenspringen om de vorderingen te volgen.

 

© PFT-TSP Reproductie verboden zonder het akkoord van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© PFT-TSP Reproduction interdite sans accord de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

werf 7 onderdelen (0)

werf 7 onderdelen (1)

werf 7 onderdelen (2)

werf 7 onderdelen (3)

werf 7 onderdelen (4)

werf 7 onderdelen (5)

werf 7 onderdelen (6)

Ga naar boven