La saga des gares en Borinage Tome 3

Na de delen 1 en 2 die de spoorlijnen Dour - Hauts-Pays en Mons - Warquignies behandelen, vervolledigt dit derde deel het overzicht van de lijnen in de Borinage, het knooppunt Warquignies en de hoofdlijn van Saint-Ghislain naar Quiévrain die trouwens dit jaar 175 jaar bestaat.

Dank zij de talrijke documenten, foto’s en postkaarten afkomkstig uit publieke en private verzamelingen, was het mogelijk om de aanwezigheid van de spoorwegen in de Borinage over een periode van bijna 200 jaar te reconstrueren.

Steenkool en spoorwegen zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. We vervolledigden eveneens de geschiedenis van het spoor en tot de tot de verbeelding sprekende steenkoolmijnen zoals de Crachet-Picquery te Frameries, de Rieu du Coeur te Quaregnon en Le Grand-Hornu. Al behoort de glorietijd van het spoor en de mijnen tot het verleden, toch blijven er nog talrijke restanten aanwezig die wij konden lokaliseren aan de hand van foto’s en kaarten.

Meer dan 500 postkaarten, foto’s, plans en onuitgegeven documenten illustreren dit boek dat u zal helpen deze streek te ontdekken.

Formaat A4 - 262 pagina’s - meer dan 500 foto’s - harde gekartoneerde kaft - ingebonden met linnendraad - ééntalig Frans

Prijs: € 35 + verzendkosten 1200 gr - mededeling: “Borinage 3”

News flash

affiche abonnement 2024NL load

 Spoorfeest

15, 17 et 18  Augustus2024

Op het programma:

  • TSP locomotieven tentoonstelling
  • Moderne locomotieven tentoonstelling
  • Treinritten op de lijn Saint-Ghislain Baudour via tertre
  • De collectie van de Retrotrain

En vele andere avonturen

Kleine catering

Autobar en disco!

TSP winkel open

Stands spoorwegmaatschappijen

Gratis Toegang

Ga naar boven