De stoomlocomotieven Type 10

De stoomlocomotieven Type 10 Back

 

Het type 10... Deze machines met hun unieke vormgeving werden door sommigen bewonderd en aanbeden terwijl ze door anderen gehaat werden - maar ze lieten niemand onverschillig! Ze vormden het hoogtepunt van het toenmalige technische kunnen, het resultaat van onderzoeken en berekeningen door een geniaal ingenieur: J.-B. Flamme, de toenmalige chef van de dienst Tractie bij de Belgische Staat. Dit locomotieftype had een grote invloed op de stoomtractie in het hele land. Ze waren misschien niet de mooiste van de klas, maar wel knap - en wat een gezicht!
Ook zij hadden kinderziektes en ze werden onderworpen aan de nodige verbouwingen en verbeteringen. Het resultaat was een machine die gedurende 45 jaar opmerkelijke prestaties neerzette. Het Type 1, 20 jaar later gebouwd als nieuwe prestige locomotief, heeft hun nooit kunnen overtroeven op de moeilijkste lijnen van het net. Hier bleef het type 10 heer en meester...
Het boek laat u dit locomotieftype tot in het kleinste detail ontdekken, van hun ontstaan tot het einde van hun loopbaan. Of het nu gaat om de techniek, de geschiedenis, hun prestaties, hun stelplaatsen of de omlopen: alle facetten komen aan bod, rijkelijk geïllustreerd met dikwijls nooit eerder gepubliceerde foto’s.

Formaat A4 - 268 pagina’s - meer dan 300 foto’s en plannen - harde gekartonneerde kaft - ingebonden met linnen draad - Nederlands- of Franstalige versie.

Prijs: € 42,00 - verzendkosten 1500 gr - “Mededeling: type 10 NL”

News flash

affiche abonnement 2024NL load

 Spoorfeest

15, 17 et 18  Augustus2024

Op het programma:

  • TSP locomotieven tentoonstelling
  • Moderne locomotieven tentoonstelling
  • Treinritten op de lijn Saint-Ghislain Baudour via tertre
  • De collectie van de Retrotrain

En vele andere avonturen

Kleine catering

Autobar en disco!

TSP winkel open

Stands spoorwegmaatschappijen

Gratis Toegang

Ga naar boven