L59 Gent Antwerpen NL

DE LIJN ANTWERPEN - GENT

Exact vijftig jaar geleden werd de spoorlijn geëlektrificeerd en kwam de tunnel onder de Schelde in dienst. De lijn veranderde van een lokale verbinding naar een drukke hoofdlijn. Reden voor TSP om deze lijn nader te bekijken en te beschrijven.

Het boek gaat in op de geschiedenis van de lijn met een uitgebreide beschrijving van de oprichtende privémaatschappij "S.A. du Chemin de fer d'Anvers à Gand". De elektrificatie ging gepaard met een ingrijpende modernisering en ook de verschillende werven komen achtereenvolgens aan bod. Een verder deel belicht de verschillende stations en stopplaatsen op deze verbinding en de bewogen geschiedenis ervan. Het laatste en grootste hoofdstuk gaat nader in op de verschillende treinsamenstellingen, zowel in reizigers- als in goederendienst. Dit omvat een korte geschiedenis van de stelplaats Sint-Niklaas en wordt gevolgd door een groot fotogedeelte met de meeste locomotieven en stellen die de dienst verzekerden.

Talrijke anekdotes vervolledigen dit naslagwerk. Het boek omvat 292 bladzijden met talrijke plannen van de stations en de stationsemplacementen, aangevuld met vele foto's van vroeger en nu.

Formaat A4 – 292 pagina's - +/- 600 foto's, plans en grafieken - harde gekartonneerde kaft - gebonden met linnen draad. Prijs: € 42 + verzendkosten (1500 gr) - Mededeling: "L59 NL"

News flash

affiche abonnement 2024NL load

 Spoorfeest

15, 17 et 18  Augustus2024

Op het programma:

  • TSP locomotieven tentoonstelling
  • Moderne locomotieven tentoonstelling
  • Treinritten op de lijn Saint-Ghislain Baudour via tertre
  • De collectie van de Retrotrain

En vele andere avonturen

Kleine catering

Autobar en disco!

TSP winkel open

Stands spoorwegmaatschappijen

Gratis Toegang

Ga naar boven