Les locomotives diesel Type 201 Série 59

Reeds meer dan 40 jaar geleden verschenen de diesellocomotieven van het type 201 op het Belgische spoorwegnet.  Samen met de levering van de Amerikaans geïnspireerde GM-EMD locs van het type 202-203 en de elektrificatie van de belangrijkste Belgische spoorassen was hun levering een echte mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische Spoorwegen. Ook de veranderingen die zij teweegbrachten zijn niet te verwaarlozen.

De carrière van de 201/59 (het type 201 werd vernummerd tot reeks 59 in 1971), die  uitzonderlijk lang duurde voor een diesellocomotief, was zeer gevarieerd. Hun carrière werd ook gekenmerkt door vele speciale treinen en eigenaardige kronkels, en die willen de auteurs van dit werk u zeker niet onthouden.

Dit boek wijdt zich niet tot een volledig verdwenen loctype want een klein aantal van deze locs is nog altijd, en dit ondanks hun vergevorderde leeftijd, in dienst bij de NMBS! Wie weet zijn de mooiste jaren in hun loopbaan nog te schrijven...
Gedrukt op A4-papier van 135 gram, bestaat dit boek uit niet minder dan 280 ingebonden bladzijden met een gekartonneerde kaft in kleur. Meer dan 540 foto's waarvan 35 in kleur luisteren dit werk op; 18 grafieken, 68 figuren en plans maken het geheel compleet.

Het boek kost 49 euro + verzendkosten = "Tot 2000 g;

News flash

affiche abonnement 2024NL load

 Spoorfeest

15, 17 et 18  Augustus2024

Op het programma:

  • TSP locomotieven tentoonstelling
  • Moderne locomotieven tentoonstelling
  • Treinritten op de lijn Saint-Ghislain Baudour via tertre
  • De collectie van de Retrotrain

En vele andere avonturen

Kleine catering

Autobar en disco!

TSP winkel open

Stands spoorwegmaatschappijen

Gratis Toegang

Ga naar boven